Vařte podle hvězd: vodní znamení
To, že jste narozeni ve znamení jednoho z nejsilnější živlů, tedy vody, vás doslova předurčuje ke konzumaci darů moře a sladkovodních toků. Raci, Štíři i Ryby mají velmi podobný jídelníček: všeobecné bílé maso a zelenou stravu v podobě řas, výhonků rostlin a salátů. Jelikož už od narození inklinujete k vodě, máte v sobě talent na chytání i přípravu živočichů obývajících vodní plochy. K tomu se řadí, věřte nebo ne, i zvěřina.
Vodní znamení se nemusí obávat cévních chorob, jako tomu je u jiných znamení, naopak jejich velkým nedostatkem bývají poruchy ledvin a močových cest. Může je v hojné míře také potrápit zácpa. Na vině jejich trávících obtíží bývají rovněž i zděděné neduhy jako jsou žaludeční vředy, neurózy břišních stěn a špatné trávení obecně. Velké plus nacházejí v imunitě a síle kostí a pohybového aparátu. Nejsou zimomřivý a důsledně dbají na přísun vitamínů. Ačkoli se to nemusí na první pohled zdát, jsou velkými jedlíky a denně spořádají až neuvěřitelné množství jídla. Velkou výhodou je jim i přirozená záliba v pojídání zeleniny a nejrůznějších salátů, což ostatním může připadat obdivuhodné. Nepotřebují tolik konzumovat ovoce, potřebné vitamíny naleznou právě v již zmíněné zelenině. Ke konzumaci by Raci, Ryby i Štíry měli bez rozdílu kromě mořských a sladkovodních živočichů zařadit také divočinu. Vhodné minerály a bílkoviny jim poskytne kupříkladu maso divoké kachny nebo vysoká zvěřina. Patříte-li do této skupiny znamení, můžete si pochutnat na dančím, srnci i jelenovi. Neměli byste to přehánět s kořením, jste zvyklí solit, ba co hůř často si jídlo i přesolíte. Díky tomuto zlozvyku dostáváte až vyloženě škodlivé množství soli, které nepotřebujete! Právě zde si zaděláváte na problémy s trávením a na onemocnění vylučovacího ústrojí. Zapomínáte, že sůl není jediné koření, které dodá jídlu chuť. Sáhněte po bylinkách a to nejlépe čerstvých. Velmi pozitivně vám pomůže šalvěj, libeček, petržel nebo šalvěj. Vyzkoušejte i něco nového a dejte pokrmům jemný nádech ovoce pomocí sušené citronové nebo pomerančové kůry. Vodní znamení a konzumace nápojů je u nich bezproblémová. Nejvhodnější k zahnání žízně je pramenitá či minerální voda. Sáhnout můžete i po vinném střiku.
Úprava:
Konzumace v syrovém stavu, co nejjednodušší tepelné úpravy, gril, dušení v páře
Koření:
Šalvěj, libeček, bobkový list, petržel, citronová kůra, majoránka
Vhodné suroviny:
Bílé maso a ryby, mořské plody, brambory, přírodní šťávy, cukr, sádlo